Gedragstherapie

Hondengedragstherapie van hondenschool Perro

Ondervindt uw hond gedragsproblemen die zowel het dier als het baasje belemmeren?
Gedragstherapie-Perro is uw adres voor hondengedragstherapie in Zutphen e.o. Op het ruime trainingsveld help ik U uw hond te begrijpen en de hond om U te gehoorzamen.
Ernstigere problemen bij uw hond verhelp ik graag door middel van maatwerk.

Oplossingen voor probleemgedrag

Gedragsproblemen bij uw hond manifesteren zich op diverse manieren.
Denk bijvoorbeeld aan:

  • jagen op voorbijgangers
  • opspringen
  • blaffen
  • aan de lijn trekken
  • ongehoorzaamheid

Sommige vormen van problematisch gedrag kunnen makkelijk verholpen worden door middel van een opvoedingscursus of een andere hondentraining.

Maar er zijn ook hondenproblemen zoals agressie, angst en het aanrichten van vernielingen. In dat soort gevallen kijk ik op individueel gebied naar een passende oplossing in de vorm van een hondengedragstherapie.

Hoe werkt de hondengedragstherapie?

Wanneer U bij Perro komt voor het gedrag van uw hond kijk ik naar uw specifieke situatie om het gedrag goed in kaart te brengen. Ik kom daarvoor bij U thuis om de hond in zijn eigen omgeving te zien. Vervolgens bepaal ik een gedragstherapie voor de hond, die hier goed op aansluit en geef ik u trainingsadvies. U ontvangt dan een geschreven therapie met oefeningen die u meestal samen met de hond kunt doen.
Of het nu om enkel hinderlijk, zeer dreigend of zelfs gevaarlijk gedrag gaat: ik weet zeker dat ook uw dierenvriend te helpen is. Her vraagt veel inzet van alle betrokken partijen, maar samen komen we ongetwijfeld tot een goed einde.

Maak een afspraak door contact met mij op te nemen. U kunt mij bereiken door te bellen naar 06-45905532 of door het contactformulier in te vullen. U kunt uiteraard ook mailen naar info@gedragstherapie-perro.nl